Køretøjstyper

Klik på din køretøjstype underneden for at se mere

Personvogn

En personbil (op til 3500 kg) skal synes første gang efter fire år, og derefter udføres et syn af bil hver andet år, dette kaldes et periodisk bilsyn.

Der er flere regler og krav for bilsyn, som skal overholdes. Disse regler udarbejdes af Trafikstyrelsen.

KLIK HER FOR BOOKING

Varevogn

Periodisk bilsyn af varevogne op til 3500 kg fungerer på samme måde som periodisk bilsyn af personbil. Derfor skal en ny varebil synes første gang efter 4 år, derefter hver 2. år.

Husk at hvis du skal til syn af varevogn og den kører på diesel, er det vigtigt at du sørger for at den er driftsvarm inden den kommer til syn. Ellers vil vi ikke kunne foretage en miljøtest, som er nødvendigt for at gennemføre synet.

KLIK HER FOR BOOKING

Campingvogn

En campingvogn skal ikke til periodisk bilsyn som personbiler og varevogne, men blot ved ændringer i registrering af påhængskøretøjet.

Syn af campingvogn ved ejerskifte:

Hvis campingvognen er registreret første gang indenfor 5 år, eller godkendt indenfor det sidste år, skal den ikke synes ved ejerskifte.

KLIK HER FOR BOOKING

Lastvogn

En lastbil med en totalvægt på over 3500 kg gælder det at køretøjet første gang skal synes efter 1 år, hvorefter lastvognen skal til et årligt periodisk syn.

Påhængsvogn til bil samt sættevogn til lastbil begge med en totalvægt over 3500 kg gælder samme regler som for lastbil syn.

KLIK HER FOR BOOKING

Motorcykel

Syn af motorcykel skal ske ved ejerskiftes, der er dog visse undtagelser:

Hvis motorcyklen er registreret første gang for mindre end 5 år siden, og er godkendt ved syn indenfor det sidste år, skal den ikke til syn ved ejerskifte.

KLIK HER FOR BOOKING

Trailer

En trailer skal ligesom campingvogne, varevogne og motorcykler ikke synes periodisk.

Trailer syn skal ske ved ejerskifte med visse undtagelser, reglerne er følgende:

– Hvis traileren er registreret første gang indenfor 5 år, eller er godkendt ved syn inden for det sidste år skal til traileren ikke synes.

KLIK HER FOR BOOKING